
La rellevància i l’impacte de la Intel.ligència Artificial (IA) en l’economia i la societat és ja innegable. Cada vegada són més les empreses i organitzacions que se sumen a l’ús de la IA com a eina per millorar l’eficiència de les seves tecnologies i processos. L’automatització, precisió, i rapidesa en l’anàlisi de dades complexes són elements clau que determinaran la competitivitat de les regions globals. S’espera que el 2025 les inversions en aquest sector siguin nou vegades superiors a les actuals, passant dels 6.000 milions d’euros als 52.000. En els darrers quatre anys els professionals especialitzats en IA representen el perfil laboral de major creixement als Estats Units. Les ofertes de feina d’IA han augmentat exponencialment els darrers dos anys, amb un augment del 51% entre 2019-2020.
Aquesta sessió abordarà els reptes i oportunitats per millorar la capacitat de les regions de desplegar ecosistemes d’Intel-ligència Artificial. Pot Catalunya liderar del desenvolupament d’infraestructures digitals o es conformarà amb adquirir tecnologies desenvolupades a altres regions? Que podem aprendre de regions com Califòrnia, Singapur o Frankfurt? Com podem ajudar a capacitar i desenvolupar els treballadors de l’era de la IA? Com podem facilitar la transferència en tecnologies Deep Tech?
16:00h. Benvinguda.
Daniel Santanach, Coordinador de l’estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (CATALONIA.AI), Generalitat de Catalunya.
16:05h. Taula Rodona moderada per Alexis Roig. CEO de SciTech DiploHub
Josep Maria Mas. Partner a EDT&Partners (Asian Pacific Region).
Gemma Roig. Professora del Departament de Ciències Computacionals de la Universitat Goethe de Frankfurt i Directora del Grup de Data Analytics i Modeling (Frankfurt).
Daniel Nemirovsky. Applied Scientist a Amazon (San Francisco)
16:55h. Preguntes dels assistents
17:10h. Cloenda.
Núria Gómez, Digitalització, Cambra de Comerç de Barcelona
17:15h. Fi de l’acte